Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image

De Gildehoen scharrelkip is een ster BLK gecertificeerd door de dieren bescherming en antibiotica vrij opgegroeid, met respect voor dier, en milieu.

 

Beter voor dier, mens en milieu

Bij dit concept zijn alle ketenpartners nauw betrokken, van broederij, mesterij tot detaillist om zo Bewust Beter kippenvlees op tafel te krijgen. Dat niet alleen goed van smaak, minder mileu belastend maar ook betaalbaar is. Bij een bewustere keus mag de prijs geen belemmering vormen.

Volwaardig voer, weinig antibiotica, dierenwelzijn

De dieren krijgen volwaardig voedsel, groeien op natuurlijke wijze op, beschikken over stro in de stal, hebben meer ruimte en kunnen het uitgestrooide voer rustig scharrelend oppikken. Het natuurlijke gedrag van de kippen wordt zo gestimuleerd. De pluimveehouders merken dat het een heel prettige manier van hoenders houden is. Door het grote dierenwelzijn is er minder uitval in de stallen en zijn er minder ziektes. Antibiotica wordt alleen gebruikt als dit strikt noodzakelijk is. Deze kippen worden dan echter niet meer verkocht als Gildehoen. De Gildehoen ligt gegarandeerd Halal & Antibiotica-vrij in de toonbank van uw detaillist.